MMA: de multidisciplinaire vechtsport

MMA staat voor Mixed Martial Arts. Het is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van meerdere stijlen. De bekendste stijlen zijn kickboksen, worstelen en Braziliaanse Jiu Jitsu.

MMA is een vechtsport die constant aan het groeien is en ook steeds populairder wordt. Een partij bestaat uit 3 rondes van elk 5 minuten lang en er kan op meerdere manieren gewonnen worden. De belangrijkste manieren zijn:

  • Knock-out (KO)
  • Technische Knock-out (TKO)
  • Submissie
  • Besluit (puntentelling door jury)

Een vechtsport mét regels

Je strijdt altijd tegen iemand uit dezelfde gewichtsklasse als jij. Er wordt nog wel eens gedacht dat je bij MMA alles mag, maar niets is minder waar. Ook bij MMA zijn er regels waar je je aan moet houden en zijn er meerdere handelingen verboden. Denk aan kopstoten, aan de haren trekken, bijten, stoten of trappen naar het achterhoofd, ruggengraat en naar de keel, et cetera.

Respect staat voorop

De sport is in Nederland nog relatief onbekend. Tijdens de MMA-trainingen word je gepusht om het uiterste uit jezelf te halen. Respect is daarbij erg belangrijk.

Bij Combat & Fitness Academy kun je MMA lessen volgen van beginnende tot gevorderde. De lessen worden gegeven door Rob van Buel en zijn te volgen vanaf 16 jaar en ouder.

Rob is één van de weinige UFC-coaches van Nederland. Dus je krijgt de beste leraar om MMA van te leren.

Zelf een proefles MMA proberen?

De MMA lessen bij Combat & Fitness Academy zijn laagdrempelig. Er is een nieuwe groep gestart dus het is het ideale moment om in te stappen!

Wil je MMA onder de knie krijgen? Dan kun je bij ons de hele week terecht:

  • 2 keer in de week MMA les
  • 1 keer in de week No Gi Jiu Jitsu, wat gelinkt is aan MMA
  • 1 keer open mat op zondag

Bekijk het volledige lesrooster voor alle lessen.

Eerst een proefles? Dat kan! Meld je dan aan via onderstaande button.

Proefles MMA