Met BJJ (Braziliaans Jiu Jitsu) word jij meester van het grondgevecht.

Aan het begin van de 20e eeuw bracht de Japanse Mitsuyo Maeda deze vechtsport over op de familie Gracie in Brazilië. Dit groeide uit tot het Braziliaans Jiu Jitsu, een martial art geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen. Leer alles over zelfverdediging en vergroot je zelfvertrouwen met de vechtsport BJJ in Alkmaar. 

Braziliaans Jiu Jitsu is een vechtsport waarbij respect centraal staat.

Het stoten of trappen van je tegenstander is niet toegestaan. Wel leer je - met een combinatie van verwurgingen, armklemmen en beenklemmen - hoe je je tegenstander zo snel mogelijk tot overgave dwingt. Daardoor kun je met Braziliaans Jiu Jitsu fysiek voluit gaan, maar ga je zonder schade naar huis. 

Bij BJJ (Braziliaans Jiu Jitsu) ben je nooit ondergeschikt aan de ander.

Met behulp van overnames en blokkeertechnieken ben je in staat om een grote en sterke tegenstander eenvoudig uit te schakelen. In de basis leer je dan ook technieken voor zelfverdediging. Het doel van Braziliaans Jiu Jitsu is het verkrijgen (en behouden) van controle. 

Combat & Fitness Academy leert je de principes van Braziliaans Jiu Jitsu.
Hoewel de roots van Combat & Fitness Academy liggen bij Olympiawaard Heerhugowaard onder leiding van BJJ Rob van Buel, krijg je bij Combat & Fitness Academy les van Dennis Kollof, gecertificeerd docent in martial arts (discipline Braziliaans Jiu Jitsu), Frank Strooker en Leroy (competitie blackbelt). Kollof deed zijn kennis op in seminars van onder andere Harold Harder, Marcus Almeida, Xande Ribeiro en Rickson Gracie. Ook volgde hij trainingskampen in Denemarken, Polen en Brazilië. Kollof heeft ook les gehad van Rob van Buel bij Olympiawaard. 

Bij Combat & Fitness Academy bieden wij programma's voor alle leeftijden. BJJ kost als abonnement € 40,- per maand.

  • BJJ Kids / teen (8-16 jaar oud) - We gaan aan de slag met het daadwerkelijk leren van zelfverdedigingstechnieken. De basis hiervan ligt bij het neutraliseren en onderhandelen. Kinderen ontwikkelen in deze groep een gezond zelfvertrouwen. Ook worden de eerste banden behaald. In deze groep beschik je over alle eigenschappen die nodig zijn om een zwarte band te behalen: discipline, respect, moed, leiderschap, loyaliteit en meededogen. Tieners in deze groep stromen uiteindelijk door naar de volwassenen. 

  • Volwassenen (van 16  jaar en ouder)  - Of je nu een beginner of gevorderde bent; ook als volwassene leren wij je alle technieken van de BJJ (Braziliaans Jiu Jitsu). Bovendien volg je als militair of veteraan gratis onze lessen op donderdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

    Onze leden die BJJ lessen volgen komen uit Alkmaar, Heerhugowaard, Egmond, Castricum, Heiloo en Limmen. 

Meedoen met BJJ (Braziliaans Jiu Jitsu) in Alkmaar? Schrijf je vrijblijvend in bij Combat & Fitness Academy. 

Probeer een proefles
Flexibel trainen in een professionele gym?

Meld je aan voor Pay2Play bij Combat & Fitness Academy